top of page

JASON VAN LITH

Artiest: Tekst

Jason van Lith

Jason is artiest en maker bij De Ontgoocheling. 

Hij behaalde in 2016 zijn Bachelor in de Circuskunsten aan de opleiding 'Codarts Circus Arts' te Rotterdam. Hij studeerde af met een cum laude als jongleur-acrobaat. Waarna hij met zijn technisch hoogstaande jongleer-act verscheidene internationale circusfestivals passeerde zoals het prestigieuze European Youth Circus Festival in Wiesbaden, het New-Circus Festival in Vilnius, en verschillende gala shows van jongleerconventies in o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk.

In 2018 kwam Jason terecht bij Circus Ronaldo,

waar hij als als artiest zijn bijdrage leverde aan het grote succes van de voorstelling 'Swing', die enkel in Vlaanderen al meer dan 200 keer opgevoerd werd. 

"Als jonge circusartiest en tijdens mijn opleiding lag de focus sterk op het technisch aspect van circus. Wat ongetwijfeld de doorslag gaf aan mijn internationaal succes als jongleur. Hoe meer podiumervaring ik opdeed, hoe meer ik begon te verlangen om naast circustechniek ook een verhaal te brengen. Toen ik de kans kreeg om bij Circus Ronaldo te beginnen, heb ik deze met open armen aangenomen. Al van kinds af aan werd ik betoverd door de poëzie die ze brachten. Hier ontdekte ik de kracht van theater in combinatie met circus, die een sterke invloed heeft gehad op de richting die ik uitga als maker."

Jasper Leonard-File740_edited.jpg
Artiest: Over

Jongleer act in de voorstelling 'Swing' van Circus Ronaldo

Artiest: Video
In Between groupshow 2016_edited.jpg
Gradutaion 2016 - Marcel van Oostrom (c) 3.jpg
Jason Ron.jpg
Artiest: Welkom
bottom of page